Tentoonstelling Ik Joods?!

2023

Van 17 februari tot en met 24 september 2023 is er in het Joods Museum een tentoonstelling te zien over joodse identiteit. Ook Andreas Burnier maakt deel uit van deze tentoonstelling.

 

In de tentoonstelling Ik Joods?! Vierhonderd jaar persoonlijke Joodse teksten in Nederland in het Joods Museum te Amsterdam gaat het over joodse identiteit. Maar wat is eigenlijk de Joodse identiteit? Op die vraag bestaat meer dan één antwoord. In een tentoonstelling van persoonlijke documenten uit vier eeuwen ontmoet je heel verschillende Nederlandse Joden, met heel verschillende identiteiten. Staat hun Joodse identiteit op de voorgrond, of juist niet? Verandert dat in de loop der tijd? En hoe wordt er vanuit onze eigen tijd naar deze uitingen gekeken? 

 

Er zijn dagboeken, brieven, reisverslagen en columns te zien en personen uit de huidige wereld van media, politiek en cultuur delen in video-interviews hun gedachten over de historische documenten in de tentoonstelling. 

 

Wat heeft hen geraakt, wat herkennen ze? En kunnen zij iets zeggen over hun eigen identiteit? In de video’s geven Ronit Palache, Robert Vuijsje, Khadija Arib, Kefah Allush, Arnon Grunberg, Judith Koelemeijer, Nina Polak en Gijs Groenteman antwoord op deze vragen.

< Bekijk al het nieuws
Webdesign & development: www.silicium.nl