Vertalershuis Amsterdam

2023

Deze zomer (21 juni) wordt het Vertalershuis Amsterdam feestelijk heropend. Heel veel vertalers kijken er naar uit om tijdelijk hun intrek te nemen in een van de geheel gerenoveerde kamers, die alle vijf thematisch worden ingericht rond een klassieke auteur.

 

De eerste kamer wordt voor Andreas Burnier. Naar aanleiding hiervan interviewde Andrea Kluitmann Waltraud Hüsmert, vertaler van het werk van Andreas in het Duits.

 

AB vertalershuis Andrea Kluitman 28 februari 2023

 

Het Vertalershuis Amsterdam zet zich in voor deskundigheidsbevordering en talentontwikkeling voor literair vertalers uit het Nederlands. Het huis biedt doorlopend plaats aan vijf vertalers van Nederlandse literatuur in alle genres. Zij kunnen minimaal twee weken en maximaal twee maanden in het Vertalershuis werken, hun netwerk versterken en zich onderdompelen in de Nederlandse taal en cultuur. Daarnaast organiseert het Vertalershuis Amsterdam vertaalworkshops in binnen- en buitenland en evenementen rondom het literair vertalen, zoals de jaarlijkse Literaire Vertaaldagen en het talentontwikkelingstraject The Chronicles & de Vertalersfabriek.

< Bekijk al het nieuws
Webdesign & development: www.silicium.nl